Moș visează

Îl cheamă Moș, iar Moș visează cît e vara de lungă. E și de înțeles, suferă de sindromul exploratorilor pierduți, care, exilați sub cerul de smoală și jinduind la mîncărică și căldură, au viziuni încărcate de caviar, șampanie și femei. Cu cît izolarea e mai intensă, cu cît neputința e mai deasă, cu atît visele o iau razna mai iute și mai departe.
Ei bine, vara, eroul nostru se plictisește de moarte și se simte ca o fiară vîrîtă-n cușcă. Sania e grea ca o piatră de moară, iar renii stau ascunși în mîl, ițindu-și numai botul. Pe nările fremătînd fără odihnă roiesc nori grei de țînțari. Așa că nu-s buni de nimic, nervoși și hăituiți.
De aia, Moș doarme cît e ziulica de lungă, iar noaptea își îndoaie somnul cu lapte de ienupăr. Într-una din zile a visat cel mai frumos și mai trist vis din viața lui. Era copil, cam pe la vreo 13-14 ani. Se afla taman în curtea școlii. Încinsese un fotbal cu băieții, pe viață și pe moarte. Diriginta se retrăsese plictisită. Ei nu-i plăcea fotbalul. Proful de sport îi încurca, fluierînd alandala și comentînd inutil orice fază litigioasă. Dar vreo trei fete își fluturau rochițele și picioarele ca niște bețe de mătase luminoasă, cocoțate în tribuna improvizată. Printre ele, Adriana, fata viselor lui secrete. Îngropase numele Adrianei într-o scorbură, la bunici – și se simțise mai ușurat. Acum fata îl susținea cu pumnii strînși. Erau în joc prestigiul clasei și gloria eternă. „Hai, Moșule!” i s-a părut lui că aude, ca în vis. Exact atunci, în ultimul și încîlcitul minut al partidei, a căzut înaintașul lor în careul advers. A căzut ca prostul, dar arbitrul a fluierat și a dat penalty. Cine să execute? El. Și-a luat avînt, s-a uitat scurt, pe sub sprîncene, la Adriana, și a tras. Bară, out! Și bucuria a zburat.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s