Așteptare

Dacă n-ar fi, s-ar povesti. Poate povesti senzația palpabilă că îi cresc năvalnic unghiile de la picioare. Se simte extrem de stînjenit. Cresc și cresc, deja murdare. Au atins ciorapii, ah, senzația aceea nesuferită cînd partea cornoasă se freacă de țesătura sintetică… Îl furnică pe toți nervii. În curînd, vor ajunge la pielea pantofilor – iar pantofii îl strîng. Ce senzație nesuferită. Nu apucă să se revolte bine, cînd își dă seama că părul lui, ăla rar și fără viață, îi atîrnă împrăștiat în jurul capului și crește într-un ritm nebun. În vîrful fiecărui fir stă ascuns un ochi de melc care pipăie lumea pe întuneric. Și ce vede? O pernuță jegoasă, cu dantelă. Dantelele l-au indispus întotdeauna. Craterele iscate între ochiuri erau mai rău ca plasticul împletit. Dar de ce doarme între dantele? E careva pe-aici?

Pielea se lasă desprinsă de carne. Foșnește, e un șarpe care-și părăsește ființa. E rece și străină. Bine că nu doare. E dezbrăcat într-un rîu înghețat, domol, a cărui curgere nu poate fi percepută decît dacă închizi ochii. Unghia degetului mijlociu taie cusătura unui nasture. O taie prin apăsare. Iar degetul mic s-a strecurat într-o cheutoare. Tot ce nu i-a plăcut niciodată se întîmplă acum. Toate lucrurile spăimoase, enervante cresc din el. Nu se poate împotrivi. Simte pînă la tocire cum îi crește barba, cum sapă prin galerii și cum îi împodobește obrazul cu un soi de giulgiu.

În curînd, va trebui să sară, să fugă. Dar amînă momentul, pentru că, în ciuda neplăcerii, senzațiile astea sînt extrem de vii. Aude un foșgăit, mic, continuu, din toate părțile. „E timpul să fug.” – își zice și dă să se scoale. Dar tot corpul îi strigă înspăimîntat: „Mai stai. Mai stai. Cui ne lași?” Iar noaptea de catifea îi pune o mînă grea pe piept. „Nu pleci nicăieri. Liniștește-te!”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s