Șoricelul cel viteaz

Gata cu trecutul negru, la revedere, timiditate, adio, complexe. Totul e o chestiune de voință. S-a bărbierit cu meticulozitate, și-a lustruit unghiile, și-a pus pantofii cu scîrț. Într-adevăr, privindu-l, n-ai zice că e timidul de serviciu. Cînd intră în sală, rimează firesc cu mulțimea dansatorilor și a petrecăreților. Curînd, un zvon străbate mulțimea. Fraierul și-a lepădat pielea veche și, odată cu ea, a îmbrăcat costumul de Superman. La bar are grijă să nu mai cerșească atenția nimănui. Nu vorbește direct cu nimeni, ci, cu capul întors, cu privire vag enigmatică și disprețuitoare, măsoară mulțimea. E alt om, își spun colegii, e alt băiat, își spun colegele. Zvonul îl înconjoară tot mai strîns. E îmbrăcat ca din cutie, fără să fie caraghios, totul se asortează, maro, mov și alb. Spre deosebire de cei pe care hainele noi îi schilodesc, mișcările-i sînt moi, ca și cum s-ar fi înfrățit cu veșmîntul. Evident, ocheadele își schimbă treptat adresa. De la junii primi tradiționali la Făt Frumos, fiul norocului.

Dansează cu Iulia, apoi cu Andreea, apoi cu Laura. Schimbă stilurile ușor, le îmbrățișează sau le atinge ca la carte: nici prea prea, nici foarte, foarte. O vorbă sau două: complimentele nu sună fals, lucru rar. Brusc, Iulia, Andreea și Laura cad de acord că ar merge o aventură mică. Rățoiul cel urît nu numai că nu-i chiar așa de urît, dar unde a stat ascuns pînă acum? Colegii îl bat pe umăr. Bun venit în club. Dacă ei doresc asta, fie, el n-are nici o pretenție. Viața e al naibii de complicată.

Exact așa îl vede ea. Ochii ei îl măsoară la fel de nepăsător. E același ins umil și neînsemat. O variațiune fără însemnătate. Mîine se va întoarce la locul lui. Ea știe, dintr-o clipire că șoricelului în blană de cotoi i-au transpirat lăbuțele.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s