În oglindă

Ești pînă cînd nu mai ești, iar Anghel n-a mai fost pînă ce a devenit Angel, din dragoste. Pe iubirea vieții lui o chema Angela. Nu poate sta un Anghel lîngă așa o minunăție. Tiptil, și-a abandonat vechiul nume, un soi de Gheorghe onomastic, făcînd loc seraficului Angel, cu personalitate vaporoasă și intelectuală. Așa au defilat prin lume, au mers la Vama veche, la concerte, la cluburi, tot așa s-au angajat la același trust, în același birou. Și vechiul nume s-a desprins de el ca pielea unui șarpe. S-au căsătorit, și-au făcut noi prieteni… Aici a excelat ea, căci nătăfleții lui vechi și mojici se încăpățînau să-l umilească, strigînd gros: „Bă, Anghele!”. De cînd aflaseră de pîrdalnica de transformare, a avut parte de „Angelicăă, Angeluș, nene Angelache” și cîte și mai cîte! Dar dacă ar fi aflat, nemernicii, că-și schimbase data nașterii cu 24 de ore, ca să pice în aceeași zi cu aleasa inimii sale? L-ar fi făcut praf! Dragostea are nevoie de certitudini astrale. N-ar fi înțeles.

Astfel, viața lui a evoluat armonios, în deplină concordanță cu sinele care-l împinsese înainte. Așa că, în dimineața asta, Angel s-a dus în baie, și-a potrivit apa caldă, a scos din sertar prosoapele personalizate cu broderie aurie, a depus cu delicatețe balsamul pe marginea chiuvetei, a aranjat piatra ponce, sărurile și foarfecele de manichiură și pedichiură cu un gest molatic. Și-a ridicat cu lentoare privirea în oglindă. Privirea de control. Și a înghețat. În oglindă nu era nimeni.

Nu a apucat să se dumirească, să-și tragă un pumn finuț peste față, că, din dormitor, s-a auzit răcnetul sfîșietor al Angelei: „Aaangeel!” A uitat de tot și de toate și s-a repezit într-acolo. Cînd a deschis ușa, a înghețat. Aleasa inimii sale era țintuită pe podele, ca o contorsionistă, de un Anghel asudat, păros, înjurînd și răgind ca o vită înjunghiată. O clipă, străinul a ridicat privirea, a privit prin el și și-a văzut mai departe de viol.

Reclame

Un gând despre “În oglindă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s